Follow us

«Ψευτομουσακάς» με μελιτζάνες

«Ψευτομουσακάς» με μελιτζάνες

Υλικά

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες

1 ½  ώριμες ντομάτες

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

½ κ. μοτσαρέλα

½ φλ. τριμμένη φρυγανιά

½ φλ. ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για τηγάνισμα

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά

Για την "ψευτομπεσαμέλ"

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

4 αβγά

4 κ.σ. κορν φλάουρ

½ κ.γ.  μοσχοκάρυδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη μοτσαρέλα με φέτες πάχους ½ εκ.

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε ριγωτά και τις κόβουμε σε φέτες οριζόντια.

Τις βάζουμε 1 ώρα σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν.

Τις στίβουμε ελαφρά με τα χέρια και τις αφήνουμε επάνω σε βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσουν καλά.

Τις τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να πει το περισσευούμενο λάδι.

Στραγγίζουμε το λάδι και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι και συμπληρώνουμε με το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο, χωρίς προηγουμένως να έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αν είναι ξινούλα προσθέτουμε και μια πρέζα ζάχαρη. Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί μήκους 35 εκ.

και το πασπαλίζουμε παντού με τριμμένη φρυγανιά.

Στρώνουμε μια σειρά φέτες μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε κουταλιές κουταλιές τη σάλτσα ντομάτα, σκορπάμε φυλλαράκια βασιλικού και μετά βάζουμε τη μοτσαρέλα.

Συνεχίζουμε έτσι εναλλάσσοντας τα υλικά και προσπαθώντας να τελειώσουμε με μελιτζάνες (αν δεν γίνει, δεν χάθηκε και ο κόσμος).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Φτιάχνουμε την ψευτομπεσαμέλ: διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορνφλάουρ.

Χτυπάμε με το μίξερ το γιαούρτι, τα αβγά, το διαλυμένο κορνφλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με την ψευτομπεσαμέλ γιαουρτιού το φαγητό και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε να χλιάνει και να δέσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βγάζουμε τα κομμάτια με τη σπάτουλα, προσπαθώντας να μην χαλάσουμε την κρούστα που έχει δημιουργήσει η φρυγανιά στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.