Υλικά
Υλικά
1 κιλό διάφορα ψάρια (μπακαλιάρος, δράκαινα, χριστόψαρο κ.λπ.)
10-12 γαρίδες μέτριες, με το κέλυφος
10-15 όστρακα (κυδώνια, μύδια, γυαλιστερές)
3 σκ. σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο ή μαϊντανός
3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
Φρυγανισμένο ψωμί (σε φέτες)
Παρασκευή
Πλένουμε καλά τα όστρακα και τα βάζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά (χωρίς νερό).
Μόλις ανοίξουν (περίπου σε 2 λεπτά), τα βγάζουμε αμέσως.
Αφαιρούμε τα κελύφη, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
Πλένουμε καλά τα ψάρια και τις γαρίδες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε μερικά λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο χοντροκομμένο και μετά ρίχνουμε 1,5 λίτρο νερό.
Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα ψάρια, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την πάπρικα.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες, την ψίχα από τα όστρακα και τον σουρωμένο ζωμό τους.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.Σημ.: Πρόκειται για μια σούπα λιγότερο ρευστή, που μοιάζει περισσότερο με φαγητό.
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καρότο και πατάτα, αλλά πρέπει να τα έχουμε βράσει χωριστά.
Βασικό στοιχείο επιτυχίας, το ελάχιστο ψήσιμο των ψαριών.