banner
banner
banner

Ψαρονέφρι με σταφύλια, μούστο και δεντρολίβανο

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

4 μικρά χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι) που δε θα ξεπερνούν τα 200 γρ. το ένα 
1 ποτήρι μούστο σταφυλιού
200 γρ. μαύρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια
1 κλαράκι δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. αλεύρι
3-4 μικρά κρεμμύδια κοκκάρια ή του στιφάδου, ψιλοκομμένα
φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

banner
Παρασκευή

Ξεχωρίζουμε και δένουμε τα φιλέτα με ένα σπάγκο, έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά το μαγείρεμα. Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα ροδίζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, από την κάθε πλευρά τους και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο τους για 10 λεπτά, στους 150°C.  Στη θέση τους σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το δεντρολίβανο, τα σταφύλια -αφού ξεχωρίσουμε τις ρώγες τους- και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά στο τηγάνι μέχρι να μαραθούν λιγάκι, σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε ρίχνοντας το μούστο στο τηγάνι και τον αφήνουμε να πάρει μια βράση, σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να απομείνει μια ωραία πηχτή, βελουτέ σάλτσα. Ελέγχουμε αν είναι σωστή η γεύση της ως προς το αλάτι και το πιπέρι και μόλις βγάλουμε τα φιλέτα από τον φούρνο κι αφαιρέσουμε τους σπάγκους τους τα ρίχνουμε για 1-2 λεπτά στο τηγάνι να «πάρουν» τη γεύση της σάλτσας. Τα σερβίρουμε συνοδεύοντας τα με τη σάλτσα των σταφυλιών.


Θ.Τ.

Updated: 08/09/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 24/09/14



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος