banner
banner
banner

Ψαρονέφρι με κράνμπερις και μέλι

Συνταγή

Ψαρονέφρι με κράνμπερις και μέλι
υλικά για 2 άτομα

2 ψαρονέφρια (συνολικά 750 γρ. περίπου)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
3/4 φλ.τσ. κράνμπερις αποξηραμένα (σε αεροστεγή συσκευασία)
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/3 φλ.τσ. ζωμό κότας
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και κοκκινίζουμε τα φιλέτα ολόκληρα, από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα πασπαλίζουμε γύρω γύρω με αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Προσθέτουμε στο τηγάνι βούτυρο και αχνίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει, 3'-4'. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε άλλο 1'. Τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ακουμπάμε επάνω τα ψαρονέφρια. Ρίχνουμε γύρω γύρω τα κράνμπερις και το ζωμό κότας. Απλώνουμε επάνω στα ψαρονέφρια το μέλι. Ψήνουμε για 30' περίπου, ανάλογα και με το πάχος των φιλέτων. Σερβίρουμε με πουρέ ή εκραζέ πατάτας ή σελινόριζας, με γκρατέν πατάτας και πράσων, με γλασαρισμένα λαχανικά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος