Ψαρονέφρι με γκλάσο βερίκοκου

Συνταγή

Ψαρονέφρι με γκλάσο βερίκοκου
υλικά

700 γρ. ψαρονέφρι
1/2 φλ.τσ. μαρμελάδα βερίκοκο καλής μάρκας, με υψηλό ποσοστό φρούτου
1/2 φλ.τσ. ζωμό κότας
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν (κατά προτίμηση με κόκκους σιναπιού)
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ.κ. μηλόξιδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε, στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε φέτες πάχους 3 εκ. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, που να τα χωράει, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και όταν κάψει τα σοτάρουμε 2'-3' από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύδι, το αφήνουμε 1', προσθέτουμε το ζωμό, τη μαρμελάδα, το τζίντζερ και τη μουστάρδα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'. Αφαιρούμε το κρέας και το διατηρούμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι, ελέγχουμε το αλάτι και την σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και ν' αποκτήσει υφή σιροπιού. Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, ώστε να ενσωματωθεί.

 Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Μοιράζουμε τα φετάκια του κρέατος στα πιάτα και τα σκεπάζουμε με το γκλάσο του βερίκοκου. Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο με σοταρισμένα, καραμελωμένα λαχανικά ή με ρύζι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος