banner
banner
banner

Ψαροκεφτεδάκια με τόνο κονσέρβας

Συνταγή

Ψαροκεφτεδάκια με τόνο κονσέρβας
Υλικά

400 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό ή σε λάδι στραγγισμένος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη μουλινέτα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στη μουλινέτα
1-2 αβγά χτυπημένα
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
½ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 μέτρια ντομάτα ξεσποριασμένη και πολύ ψιλοκομμένη
⅓ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Για γαρνιτούρα: αρακάς βρασμένος

banner
Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο. Τον βάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα, που να πλάθεται. Αν το μείγμα είναι αραιό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Πλάθουμε τους ψαροκεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε 1,5 εκ.  ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψαροκεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με αρακά, που έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό και αν θέλουμε με λίγη μαγιονέζα ή με μουστάρδα. 

Α.Τ


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος