Follow us

Ψάρια τηγανητά με βλίτα και ωμή σάλτσα ντομάτας

Ψάρια τηγανητά με βλίτα και ωμή σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά

1 κ. μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή μένουλες ή γαύροι ή μαρίδες

6 ντομάτες σφιχτές και κόκκινες

750 γρ. βλίτα

10 φύλλα φρέσκος βασιλικός 

3 σκελίδες σκόρδο

½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

1 1/3  φλ. αλεύρι ή λεπτό σιμιγδάλι

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη + 1 κ.γ. πάπρικα + 1 κ.γ πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα.

Τα βράζουμε al dente, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.

Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο 2 ώρες.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε σχολαστικά τις ντομάτες.

Τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες πάχους ½ εκ.

μετά σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό και τον ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε μπολ τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το παρθένο ελαιόλαδο και να μείνουν μέχρι να τηγανίσουμε τα ψάρια για να ανακατευτούν οι γεύσεις.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ή το λεπτό σιμιγδάλι, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι.

Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο και τα αλευρώνουμε.

Τα περνάμε από σίτα για να φύγει το περισσό αλεύρι και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα.

Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε λίγα –λίγα μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν η σάλτσα έχει βγάλει νερό, το στραγγίζουμε.

Μοιράζουμε τα ψάρια στα πιάτα, βάζουμε δίπλα τα χόρτα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.