Follow us

Ψάρια με λαχανικά στο φούρνο

Ψάρια με λαχανικά στο φούρνο

Το πιο ελαφρό, εύγευστο και ορεκτικό τόσο στη γεύση όσο και στο μάτι φαγητό για το καλοκαίρι είναι ο συνδυασμός των ψαρικών και των λαχανικών. Πέρα από τη γεύση, έχουν και το πλεονέκτημα πως είναι πιάτα διαιτητικά και καθώς το “αίτημα” για τον έλεγχο του βάρους βρίσκεται στο προσκήνιο τέτοιες μέρες, τέτοια πιάτα έχουν πρώτη θέση στην καθημερινή ατζέντα.
Οι αρετές του συνδυασμού των ψαρικών και των λαχανικών δεν τελειώνουν εδώ, αφού είναι φαγητό πολύ υγιεινό, με τις σωστές άπαχες πρωτεΐνες, τα καλά λιπαρά και όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία των λαχανικών. Τα είδη των ψαριών που προτείνουμε εδώ είναι απλώς και μόνον ενδεικτικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ψάρι θέλουμε, φτάνει να μην έχει πολλά κόκκαλα για να μπορούμε να το φάμε μαζί με τα λαχανικά εύκολα, χωρίς να μετράμε κοκκαλάκια. Ακόμα, τα ψάρια μπορούν να είναι φρέσκα ή κατεψυγμένα και να προσθέτουμε όποια φρέσκα ή ξερά αρωματικά βότανα μας αρέσουν, έστω κι αν η συνταγή δεν τα αναφέρει. Ο φούρνος είναι ένα ακόμα ατού, αφού προσφέρει ευκολία χωρίς να πρέπει να έχεις το φαγητό σε συνεχή επιτήρηση.

Updated: 01/09/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 18/07/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;