banner
banner
banner

Ψάρι στο τηγάνι με σάλτσα από ντοματάκια, βερμούτ και κολοκυθάκι

Συνταγή

Ψάρι στο τηγάνι με σάλτσα από ντοματάκια, βερμούτ και κολοκυθάκι
Υλικά

4 φιλέτα ή φέτες ψαριού 220 -250 γρ./καθένα 
1 ποτήρι του κρασιού ξηρό βερμούτ 
2 φλ. ψιλοκομμένο κολοκύθι
1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
½ φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Ξύσμα ενός λεμονιού
3 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα. Ανακατεύουμε σε μπολ τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού. Ζεσταίνουμε ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τα ψάρια για 5 -6 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να γίνουν τρυφερά και χωριστεί το κόκκαλο από τη σάρκα αν χρησιμοποιούμε ψάρι σε φέτα. Σβήνουμε με το βερμούτ και μόλις εξατμισθεί, βγάζουμε το ψάρι σε πιατέλα. Σουρώνουμε το λάδι, καθαρίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη και τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ψάρι και τη σάλτσα σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα βασιλικός –ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος