Follow us

Ψάρι στο φούρνο με λεμονάτη σάλτσα και βότανα

Ψάρι στο φούρνο με λεμονάτη σάλτσα και βότανα

Υλικά

Υλικά

4 φέτες ψαριού με λευκή σάρκα (σφυρίδα, ροφός, βλάχος, πεσκανδρίτσα, μυλοκόπι, κλπ) 250 γρ. το καθένα περίπου

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα λεμονιού

4 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

 Ξύσμα  από ½ λεμόνι

 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στεγωμένη

⅓ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε το ψάρι σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί (ή στη σχάρα ή στο γκριλ), μέχρι να ξεχωρίζει εύκολα η σάρκα από το κόκκαλο.

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όση ώρα ψήνονται τα ψάρια, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα.

Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Μοιράζουμε το ψάρι στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ακόμα αν θέλουμε και σερβίρουμε.Α.Τ.Updated: 28/09/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 11/07/18

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.