banner
banner
banner

Ψάρι στο φούρνο με λεμονάτη σάλτσα και βότανα

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

4 φέτες ψαριού με λευκή σάρκα (σφυρίδα, ροφός, βλάχος, πεσκανδρίτσα, μυλοκόπι, κλπ) 250 γρ. το καθένα περίπου
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα λεμονιού
4 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
 Ξύσμα  από ½ λεμόνι
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στεγωμένη
⅓ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε το ψάρι σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί (ή στη σχάρα ή στο γκριλ), μέχρι να ξεχωρίζει εύκολα η σάρκα από το κόκκαλο. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη. Όση ώρα ψήνονται τα ψάρια, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Μοιράζουμε το ψάρι στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ακόμα αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Updated: 28/09/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 11/07/18



Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος