banner
banner
banner

Ψάρι "μπιάνκο" (κερκυραίικη συνταγή)

Συνταγή

Ψάρι "μπιάνκο" (κερκυραίικη συνταγή)
Υλικά

1-1.200 κ. ψάρια (κέφαλοι, λαβράκια ή άλλα λιπαρά ψάρια)

1 κιλό πατάτες

8 σκ. σκόρδο, κομμένες στα 4

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 λεμόνια

1 κ.κ. ρίγανη

1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (περ. 1/2 εκ.). Τις απλώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μερικές κουταλιές λάδι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε πάνω από τις πατάτες τα ψάρια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσουν 15-20 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού. Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα. Τακτοποιούμε τις πατάτες σε βαθιά πιατέλα και βάζουμε τα ψάρια από πάνω. Σουρώνουμε το ζουμί τους και τα περιχύνουμε με αυτό. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος