banner
banner
banner

Ψάρι με χόρτα φρικασέ (από το εστιατόριο "Clochard")

Συνταγή

Ψάρι με χόρτα φρικασέ (από το εστιατόριο "Clochard")
Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα ψαριού γύρω στο 1 κ.
1 ½ κ. χόρτα εποχής
100 ml χυμό λεμονιού
2 κρόκοι αβγών
1 ματσάκι άνηθος
½ ματσάκι δυόσμος
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ½ φλ. ζωμός ψαριού

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε νερό με πάγο και τα στραγγίζουμε πάλι. Τα σοτάρουμε μαζί με το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και λίγο ζωμό ψαριού. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά. Παίρνουμε τον ζωμό από τα χόρτα και χτυπάμε καλά με τους κρόκους. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα χόρτα επάνω σε σβησμένη εστία και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.  Αφήνουμε στην άκρη.  Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα ψαριού που έχουμε λαδώσει και αλατοπιπερώσει. Σερβίρουμε μοιράζοντας τα χόρτα στα πιάτα με τη σάλτσα τους  και βάζουμε επάνω από ένα φιλέτο ψαριού.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος