banner
banner
banner

Ψάρι με ρύζι

Συνταγή

Ψάρι με ρύζι
Υλικά

1 κ. φιλέτο ψαριού φρέσκο ή κατεψυγμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. βούτυρο
1 1/2 φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
3/4 φλ. κρασί λευκό
1/3 φλ. ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (δεντρολίβανο, ρίγανη, μαντζουράνα, λεβάντα, κλπ)
λίγες μικρές γαρίδες βρασμένες (αν θέλουμε)
1 κομμάτι αστεροδειδή γλυκάνισο (άν θέλουμε)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια, το καθαρίζουμε από τυχόν κόκαλα, το πλένουμε, το αλατίζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά να μαλακώσει  αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τον αστεροειδή γλυκάνισο (αν χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε να αλειφθεί πολύ καλά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε, ρίχνουμε 3 φλ. καυτό νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε γύρω στα 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν τελείως το υγρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά, προσθέτοντας και τις γαρίδες (αν χρησιμοποιήσουμε). Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε το ψάρι σε ελαιόλαδο και βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Σουρώνουμε το λάδι που το τηγανίσαμε, κρατάμε 2 κ.σ. και συμπληρώνουμε με φρέσκο ελαιόλαδο έτσι ώστε να έχουμε ½ φλ. ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και ζεσταίνουμε -όχι να κάψει. Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτα, μοιράζουμε επάνω το ψάρι και περιχύνουμε με το λάδι και τα βότανα.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος