Υλικά
4 φιλέτα ψαριού γύρω στα 300 γρ. το καθένα Υλικά
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 -5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (γύρω στα ¾ φλ. -1 φλ)
2 κ.σ. ξύδι λευκό
1 κ.γ. μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
1 κ.σ. μουστάρδα απλή
½ -3/4 φλ. δυνατό ζωμό λαχανικών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σκέτο το μπέικον σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε στραγγιστά το μπέικον σε μπολ.
Προσθέτουμε στο λίπος του τηγανιού 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και τις μουστάρδες, ρίχνουμε πιπέρι, δοκιμάζουμε το αλάτι και κρατάμε τη «βινεγκρέτ» του μπέικον ζεστή. Ντύνουμε μια σχάρα με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, κάνουμε χαραξιές με κοφτερό μαχαίρι και αραδιάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό και ψήνουμε γύρω στα 7 -10 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπέικον.
Σερβίρουμε αμέσως, με μια πράσινη σαλάτα.
Ταιριάζει το καλαμποκόψωμο.
Α.Τ.