banner
banner
banner

Ψάρι με «βινεγκρέτ» από μπέικον

Συνταγή

Ψάρι με «βινεγκρέτ» από μπέικον
Υλικά

4 φιλέτα ψαριού γύρω στα 300 γρ. το καθένα
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 -5  κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (γύρω στα ¾ φλ. -1 φλ)
2 κ.σ. ξύδι λευκό 
1 κ.γ. μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους
1 κ.σ. μουστάρδα απλή
½ -3/4 φλ. δυνατό ζωμό λαχανικών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σκέτο το μπέικον σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά.  Βγάζουμε στραγγιστά το μπέικον σε μπολ. Προσθέτουμε στο λίπος του τηγανιού 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει τελείως. Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και τις μουστάρδες, ρίχνουμε πιπέρι, δοκιμάζουμε το αλάτι και κρατάμε  τη «βινεγκρέτ» του μπέικον ζεστή.  Ντύνουμε μια σχάρα με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, κάνουμε χαραξιές με κοφτερό μαχαίρι και αραδιάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού. Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό και ψήνουμε γύρω στα 7 -10 λεπτά. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπέικον. Σερβίρουμε αμέσως, με μια πράσινη σαλάτα. Ταιριάζει το καλαμποκόψωμο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος