Follow us

Ψάρι με «βινεγκρέτ» από μπέικον

Ψάρι με «βινεγκρέτ» από μπέικον

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού γύρω στα 300 γρ. το καθένα

200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

3 -5  κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (γύρω στα ¾ φλ. -1 φλ)

2 κ.σ. ξύδι λευκό 

1 κ.γ. μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους

1 κ.σ. μουστάρδα απλή

½ -3/4 φλ. δυνατό ζωμό λαχανικών

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σκέτο το μπέικον σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε στραγγιστά το μπέικον σε μπολ.

Προσθέτουμε στο λίπος του τηγανιού 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει τελείως.

Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και τις μουστάρδες, ρίχνουμε πιπέρι, δοκιμάζουμε το αλάτι και κρατάμε τη «βινεγκρέτ» του μπέικον ζεστή. Ντύνουμε μια σχάρα με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, κάνουμε χαραξιές με κοφτερό μαχαίρι και αραδιάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού.

Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό και ψήνουμε γύρω στα 7 -10 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπέικον.

Σερβίρουμε αμέσως, με μια πράσινη σαλάτα.

Ταιριάζει το καλαμποκόψωμο.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.