banner
banner
banner

Ψάρι μαριναρισμένο, με ντομάτα, κρεμμύδια και λεμόνια στο φούρνο

Συνταγή

Ψάρι μαριναρισμένο, με ντομάτα, κρεμμύδια και λεμόνια στο φούρνο
Υλικά

4 φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού 250 γρ. /καθένα
Για τη μαρινάδα:
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
¼ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
2 κ.γ. κουρκουμάς
1 γερή πρέζα σαφράν
450 γρ. καρότα σε ροδέλες
600 γρ. ντομάτες σε λεπτές ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
24 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. Ετοιμάζουμε το μείγμα των αρωματικών: ανακατεύουμε σε βαθύ πλατύ σκεύος το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, τον κουρκουμά και τον κρόκο. Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα του ψαριού και τα γυρίζουμε και από τις δύο μεριές να καλυφθούν με το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντας τα φιλέτα. Καλύπτουμε με τις φέτες του καρότου τον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού. Τις σκεπάζουμε με τις μισές φέτες ντομάτας, τις μισές ροδέλες κρεμμυδιού και τις μισές φέτες λεμονιού. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα φιλέτα, τα τακτοποιούμε επάνω στις φέτες του λεμονιού και κρατάμε τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με τις υπόλοιπες ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις φέτες του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με τις πιπεριές και τις ελιές και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το σκέπασμα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος