Follow us

Ψάρι φέτα φρικασέ με σέσκουλα, σπαράγγια και μανιτάρια

Ψάρι φέτα φρικασέ με σέσκουλα, σπαράγγια και μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

Μεγάλες φέτες ψάρι (βλάχο, συναγρίδα, σφυρίδα, πεσκανδρίτσα) 250 γρ. η κάθε μια

¾ + ½ φλ. ελαιόλαδο

500 γρ. σέσκουλα

1 μάτσο πράσινα σπαράγγια

10  σκελίδες σκόρδο

1 κ. μικρά λευκά μανιτάρια

1 μάτσο μάραθος

2 κ.σ. κορνφλάουρ

¾ φλ. χυμός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια με το χέρι.

Πλένουμε το μάραθο και τον χοντροκόβουμε.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε ολόκληρα (αν είναι μεγαλύτερα τα κόβουμε στη μέση).

Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε φέτες.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια.

Κόβουμε 2 πόντους από το κάτω μέρος, τα δένουμε σε μάτσο και τα βάζουμε όρθια σε κατσαρόλα να βράσουν με νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους τους, για 7 λεπτά.

Τα βγάζουμε, κόβουμε το κάτω μέρος σε δύο κομμάτια και κρατάμε τις κορφές ολόκληρες.

Ζεσταίνουμε τα ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα σκόρδα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τον μάραθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε τα σέσκουλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψάρια πρώτα από τη μια μεριά και μετά από την άλλη, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η σάρκα από το κόκαλο.

Τα τοποθετούμε προσεκτικά στην επιφάνεια των χόρτων και σκορπίζουμε ανάμεσα τις κορφές των σπαραγγιών.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε στο μπολ 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί των χόρτων ανακατεύουμε και γυρνάμε το μείγμα στην κατσαρόλα περιχύνοντας προσεκτικά τις φέτες του ψαριού.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και την κουνάμε κυκλικά με αργό ρυθμό επάνω στην εστία, να δέσει η σάλτσα.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στην σβησμένη εστία για 5 –6 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.