Follow us

Προβατίνα κοντοσούβλι (της Μυρσίνης Λαμπράκη)

Προβατίνα κοντοσούβλι (της Μυρσίνης Λαμπράκη)

Υλικά

Υλικά

1 κ. πρόβειο κρέας από μπούτι ή σπάλα

Για τη μαρινάδα

14 γρ. αλάτι (1 κ.σ. κοφτή)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

10 γρ. πάπρικα γλυκιά (½ κ.γ. κοφτό)

½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο

½  κ.γ. πιπέρι πράσινο

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

½  κρασοπότηρο ηλιέλαιο

1 μικρή ντομάτα σε μικρά καρέ στη μαρινάδα

1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες

½  ποτήρι κρασιού φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, το ηλιέλαιο και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια κάνοντας ένα ελαφρύ «μασάζ» στο κρέας.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες.* Στη συνέχεια, το περνάμε σε ανοξείδωτες σούβλες και το τοποθετούμε στην ψησταριά κοντά στα κάρβουνα, τα οποία όμως φροντίζουμε να μην είναι ακριβώς από κάτω αλλά στο πλάι, ώστε να δώσουμε χρόνο στο κοντοσούβλι να ψηθεί χωρίς να μας καεί.Αν ψήσουμε το κοντοσούβλι στον φούρνο, φροντίζουμε να το βάλουμε σε ένα ταψί στο κέντρο του φούρνου στους 180ο C στον αέρα για 30 λεπτά.

Μετά τα 30 λεπτά το γυρίζουμε, ώστε να ψηθεί και από την κάτω μεριά και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

Το βγάζουμε από τον φούρνο ή από την ψησταριά, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6-7 λεπτά πριν το σερβίρουμε.*Εάν το θέλουμε πιο πικάντικο, χρησιμοποιούμε μια καυτερή μουστάρδα και προσθέτουμε στη μαρινάδα από 1 κ.γ.

πάπρικα καπνιστή και καυτερή.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.