banner
banner

Προβατίνα κοντοσούβλι (της Μυρσίνης Λαμπράκη)

Συνταγή

Προβατίνα κοντοσούβλι (της Μυρσίνης Λαμπράκη)
Υλικά

1 κ. πρόβειο κρέας από μπούτι ή σπάλα
Για τη μαρινάδα
14 γρ. αλάτι (1 κ.σ. κοφτή)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
10 γρ. πάπρικα γλυκιά (½ κ.γ. κοφτό)
½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο
½  κ.γ. πιπέρι πράσινο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
½  κρασοπότηρο ηλιέλαιο
1 μικρή ντομάτα σε μικρά καρέ στη μαρινάδα
1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
½  ποτήρι κρασιού φρέσκο χυμό λεμονιού

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, το ηλιέλαιο και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια κάνοντας ένα ελαφρύ «μασάζ» στο κρέας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες.* Στη συνέχεια, το περνάμε σε ανοξείδωτες σούβλες και το τοποθετούμε στην ψησταριά κοντά στα κάρβουνα, τα οποία όμως φροντίζουμε να μην είναι ακριβώς από κάτω αλλά στο πλάι, ώστε να δώσουμε χρόνο στο κοντοσούβλι να ψηθεί χωρίς να μας καεί.
Αν ψήσουμε το κοντοσούβλι στον φούρνο, φροντίζουμε να το βάλουμε σε ένα ταψί στο κέντρο του φούρνου στους 180ο C στον αέρα για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά το γυρίζουμε, ώστε να ψηθεί και από την κάτω μεριά και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο ή από την ψησταριά, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6-7 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
*Εάν το θέλουμε πιο πικάντικο, χρησιμοποιούμε μια καυτερή μουστάρδα και προσθέτουμε στη μαρινάδα από 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή και καυτερή.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος