Follow us

Πρασο-τηγανιά με λουκάνικο

Πρασο-τηγανιά με λουκάνικο

Υλικά

Υλικά

1 κιλό λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες 

1 κιλό πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε λωρίδες

500 γρ. καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πάπρικα ή μπούκοβο

ρίγανη

1 ντομάτα ώριμη, κομμένη σε κυβάκια

Παρασκευή

Ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα πράσα σε νερό που ήδη βράζει.

Τα σουρώνουμε και ζεματάμε και τα καρότα για 1-2 λεπτά.

τα σουρώνουμε και αυτά και στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το λουκάνικο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί η πιπεριά και να ροδίσει το λουκάνικοΡίχνουμε στο τηγάνι τα πράσα, τα καρότα και τη ντομάτα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθούν και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά για 1-2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη, τρίβουμε το μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστή την τηγανιά. Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.