Follow us

Πράσινη σκορδαλιά με πατάτα και μαϊντανό

Πράσινη σκορδαλιά με πατάτα και μαϊντανό

Υλικά

υλικά

1/2 κ. πατάτες

6-8 σκ.σκόρδο καθαρισμένες

1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο με απαλή γεύση

1/2 φλ.τσ. φύλλα μαϊντανού

3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού*

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις ξεφλουδίζουμε χλιαρές και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα -αφού αφαιρέσουμε προηγουμένως το πράσινο φύτρο τους-μαζί με τον μαϊντανό και 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.

Τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ προσθέτοντας τμηματικά τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν' αποκτήσει την υφή που θέλουμε, αλλά όχι πολλή ώρα.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι.

Η σκορδαλιά μπορεί να γίνει και λειώνοντας τα υλικά με το πιρούνι ή σε γουδί.* σημ.

αντί για λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό ξύδι, είναι θέμα γούστου.

Πολλοί βάζουν και από τα δύο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.