Πράσινη σαλάτα με καρύδια και κατσικίσιο τυρί

Συνταγή

Πράσινη σαλάτα με καρύδια και κατσικίσιο τυρί
υλικά

καρδιές από σαλάτα και μαρούλι
λίγο σπανάκι baby
4-5 φύλλα ραντίτσιο
6-7 κλωναράκια άγριας ρόκας
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
για τη βινεγκρέτ:
3/4 ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι με εκχύλισμα κόκκινων φρούτων (ή ένα καλό, παλαιωμένο ξίδι)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε με το χέρι. Σε μικρό τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα καρύδια, ανακατεύοντας συνέχεια, γιά 3'-4'. Χτυπάμε καλά σε μπολ τα υλικά της βινεγκρέτ. Βάζουμε τα σαλατικά και τα καρύδια σε φαρδιά, απλωτή σαλατιέρα. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά, 15'-20' πριν το σερβίρισμα. Σκορπίζουμε από πάνω το τυρί, σε κομμάτια.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος