Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Ρόσο (μαρούλι κόκκινο)
1 ματσάκι ρόκα
1 μαρούλι φριζέ
1 ματσάκι νεροκάρδαμο ή εσκαρόλ ή φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. κομμένο σχοινόπρασο (chives)
2 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί (Νάουσα)
5 κ.σ. λάδι
1 φιλέτο καπνιστό χέλι, κομμένο σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε όλα τα χόρτα και τα κόβουμε με το χέρι.
Τα βάζουμε στο ψυγείο, σε τρυπητό με πετσέτες, για να στεγνώσουν.
Βράζουμε το κρασί σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να εξατμιστεί, μέχρι να μείνουν 2 κουτ.
της σούπας.
Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, διαλύουμε αλάτι στο κρασί και μετά τα χτυπάμε καλά μαζί με το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το καπνιστό χέλι και τηγανισμένα κρουτόν (προαιρετικά).