Follow us

Πράσινη σαλάτα με γιαούρτι και τζίντζερ

Πράσινη σαλάτα με γιαούρτι και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

Τρώγεται ως ορεκτικό ή ως ελαφριά σαλάτα

15 λεπτά / 2 άτομα 

1 ματσάκι σπαράγγια

Φύλλα από 1 αντίβ

1 αβοκάντο, κομμένο σε λωρίδες

Καρδιές από 1 μαρούλι

3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1-2 κουταλιές σούπας ξίδι της αρεσκείας μας

Λίγη γύρη (προαιρετικά)

Για το ντιπ γιαουρτιού:

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 0%

1 κ.κ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σπαράγγια και καθαρίζουμε τον φλοιό στο κάτω μέρος τους.

Τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε καυτό αλατισμένο νερό.

Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πολύ κρύο νερό με πάγο.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.Για το ντιπ:Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε με το μείγμα ένα βουναλάκι στο κέντρο μιας πιατέλας.Σερβίρισμα:Καρφώνουμε στο γιαούρτι τα φύλλα από το αντίβ, τα σπαράγγια, τις λωρίδες από το αβοκάντο και τις καρδιές από το μαρούλι.

Περιχύνουμε τα σαλατικά με το ελαιόλαδο και το ξίδι και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) το γιαούρτι με τη γύρη.

Περιχύνουμε τα σαλατικά με το ελαιόλαδο και το ξίδι και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) το γιαούρτι με τη γύρη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.