banner
banner
banner

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και ροκφόρ

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

2 καρδιές μαρουλιού (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
1/2 ραντίτσιο χοντροκομμένο
2 φλ. τσαγιού σπανάκι baby
1 λόλα κόκκινη χοντροκομμένη
2 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε κυβάκια
3/4 φλ.τσ. ροκφόρ χωρισμένο με το πιρούνι σε μικρά κομμάτια
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη, ελαφρά καβουρδισμένη
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
1 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, μαζί με αλάτι και πιπέρι σε βαζάκι που κλείνει καλά και ανακινούμε με δύναμη, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά, τα χοντροκόβουμε, τα ανακατεύουμε με το αχλάδι και τα βάζουμε σε απλωτή μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνουμε τα 3/4 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε ή προσθέτουμε ότι άλλο χρειάζεται. Ρίχνουμε τα κυβάκια του αχλαδιού και το ροκφόρ και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν. Ρίχνουμε επάνω την υπόλοιπη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

tips: αντί γιά ροκφόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε blue Stilton ή bleu de Bresse ή Saint Augur. Το κοινό blue cheese είναι οικονομικότερο αλλά με μειωμένο γευστικό ενδιαφέρον.

Updated: 04/10/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/12/12



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος