banner
banner
banner

Πράσινα φασολάκια με καρύδια, σκόρδο και αρωματικά βότανα

Συνταγή

Πράσινα φασολάκια με καρύδια, σκόρδο και αρωματικά βότανα
Υλικά

1 κ. φρέσκα φασολάκια
¾ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 κόκκοι μαυροπίπερο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη
8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
½ φλ. καρύδια ψίχα χοντροκοπανισμένα
αλάτι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια (αφαιρούμε τις δύο άκρες και την κλωστούλα που έχουν στη μια πλευρά). Τα αφήνουμε ολόκληρα. Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε κάθε σκελίδα καθέτως, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε σκελίδας, στα δύο ή στα τρία. Κόβουμε τα φύλλα του φασκόμηλου με το χέρι σε δυο –τρία κομμάτια.
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό (1 κ.σ. κοφτή αλάτι ανά 1 lt νερό) ίσα –ίσα να μαλακώσουν (al dente). Τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός και να μην παραμαλακώσουν και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά. Τα μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τους κόκκους του πιπεριού και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.. Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φασκόμηλο, τη ρίγανη και τα καρύδια, κουνώντας συνεχώς το τηγάνι. Περιχύνουμε τα φασολάκια, αφήνουμε 5 λεπτά να χλιάνει το φαγητό και το σερβίρουμε σαν γαρνιτούρα σε κρεατικό της σχάρας ή μαζί με κίτρινα τυριά (γραβιέρα ώριμη, παρμεζάνα).


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος