Πουρές σελινόριζας με μήλο και καρύδι

Συνταγή

Πουρές σελινόριζας με μήλο και καρύδι
υλικά

800 γρ. σελινόριζα
2 μήλα στάρκιν ή παρόμοια, σφιχτά
10-12 καθαρισμένα καρύδια (κομμένα)
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

παρασκευή

Καθαρίζουμε τη σελινόριζα εξωτερικά, την κόβουμε σε χοντρές φέτες και κατόπιν κόβουμε τις φέτες σε κύβους.  Βυθίζουμε κάθε κομμάτι καθώς την κόβουμε, σε μπολ με νερό και χυμό λεμονιού. Την βάζουμε να ψηθεί στον ατμό μέχρι να μαλακώσει (30' περίπου) και την αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σε ενα τηγανάκι λυώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε τα κυβάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, χωρίς να λυώσουν. Ρίχνουμε πιπέρι. Χοντροκόβουμε την καρυδόψυχα στο μούλτι. Βεβαιωνόμαστε ότι η σελινόριζα δεν έχει κρατήσει υγρά και την πολτοποιούμε στο μύλο των λαχανικών. Την βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την καριδόψυχα και την ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ανακατεύουμε μέσα τα κυβάκια του μήλου και σερβίρουμε τον πουρέ πασπαλισμένο με μαϊντανό. 

tips: το τέλειο συνοδευτικό γιά πάπια, φραγκόκοτα και φτερωτό κυνήγι, αλλά ταιριάζει και με χοιρινό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος