banner
banner

Πουρές πατάτας με τρούφα και παρμεζάνα

Συνταγή

Πουρές πατάτας με τρούφα και παρμεζάνα
Υλικά

1 κ. πατάτες
60 γρ. φρέσκο βούτυρο παγωμένο
100 γρ. γάλα ζεστό
1 κ.σ. φρέσκια τρούφα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε κρύο, αλατισμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε ζεστές και τις αλέθουμε στον μύλο των λαχανικών. Τις «στεγνώνουμε» σε αντικολλητική κατσαρόλα ανακατεύοντας με σπάτουλα για 3’-4’. Προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε δυνατά και κατόπιν την παρμεζάνα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι. Πριν το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε τον πουρέ σε πολύ χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζουμε με φλούδες τρούφας το πιάτο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος