banner
banner
banner

Πουρές με μπρόκολο, αρακά και παρμεζάνα

Συνταγή

Πουρές με μπρόκολο, αρακά και παρμεζάνα
Υλικά

1 κ. μπρόκολο πλυμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
1 φλ. κατεψυγμένος αρακάς
1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
⅓ φλ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι, λευκό πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε τον αρακά σε καλά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. Τον βάζουμε στο σουρωτήρι και τον αφήνουμε να στραγγίσει. Βράζουμε την πατάτα και το μπρόκολο σε λίγο καλά αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Περνάμε τα λαχανικά από τον μύλο των λαχανικών μέχρι να γίνουν πουρές. Τον βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το φρέσκο βούτυρο, αλατίζουμε προσεκτικά, διότι η παρμεζάνα είναι αλμυρή, και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξαφανισθεί όλη η υγρασία. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι και ανακατεύουμε σταθερά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος