banner
banner
banner

Πουρές κολοκύθας με κρέμα καρύδας και τζίντζερ

Συνταγή

Πουρές κολοκύθας με κρέμα καρύδας και τζίντζερ
Υλικά

700 γρ. κίτρινη κολοκύθα
100 ml κρέμα καρύδας
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, λευκό πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το σκόρδο με ελάχιστο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους, τη βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Βγάζουμε τη φλούδα, τη μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο και λιώνουμε την κολοκύθα και το σκόρδο με δύο πιρούνια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα καρύδας ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά. Καρυκεύουμε με το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Αν ο πουρές είναι πυκνός, προσθέτουμε λίγο γάλα με πλήρη λιπαρά.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος