Πουρές κολοκύθας με κρέμα καρύδας και τζίντζερ

Συνταγή

Πουρές κολοκύθας με κρέμα καρύδας και τζίντζερ
Υλικά

700 γρ. κίτρινη κολοκύθα
100 ml κρέμα καρύδας
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το σκόρδο με ελάχιστο αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους, τη βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Βγάζουμε τη φλούδα, τη μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο και λιώνουμε την κολοκύθα και το σκόρδο με δύο πιρούνια. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα καρύδας ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά. Καρυκεύουμε με το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Αν ο πουρές είναι πυκνός, προσθέτουμε λίγο γάλα με πλήρη λιπαρά.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος