Follow us

Πουρές κολοκύθας

Πουρές κολοκύθας

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σάρκα κολοκύθας

250 ml γάλα πλήρες

50 ml κρέμα γάλακτος

60-70 γρ. γραβιέρα τριμμένη

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°.

Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες πάχους 3 εκ.

και αφαιρούμε τη φλούδα, τους σπόρους και τη μεμβράνη.

Πρέπει να έχουμε 500 γρ.

περίπου καθαρή σάρκα.

Βάζουμε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς -περίπου 1 ώρα-, γυρίζοντάς τες και από την άλλη.

Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Μεταφέρουμε τον πολτό σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Αφήνουμε τον πουρέ μερικά λεπτά στη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μειωθούν τα υγρά του και να πάρει την υφή που θέλουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε.

Ο πουρές αυτός συνοδεύει εξαιρετικά όλα τα κρεατικά και πουλερικά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.