banner
banner

Πουρές καρότου με κάρι και ελαιόλαδο

Συνταγή

Πουρές καρότου με κάρι και ελαιόλαδο
Υλικά

1 κ. καρότα
6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. κάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα βράζουμε με καλά αλατισμένο νερό που ίσα να τα σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσαμε τα καρότα και σοτάρουμε το κάρι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να φύγει τελείως και η παραμικρή υγρασία. Προσθέτουμε το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να έλθει ο πουρές σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε περιχύνοντας αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος