1 κ. καρότα
6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. κάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα βράζουμε με καλά αλατισμένο νερό που ίσα να τα σκεπάζει, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που βράσαμε τα καρότα και σοτάρουμε το κάρι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να φύγει τελείως και η παραμικρή υγρασία. Προσθέτουμε το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να έλθει ο πουρές σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε περιχύνοντας αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
A.T.