Υλικά
(Προετοιμασία:15’ - Μαγείρεμα: 45΄)Υλικά για 4-6 άτομα
10 γλυκοπατάτες πορτοκαλί
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο ή εβαπορέ (χλιαρό)
80 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας τυχόν ίνες που βρίσκονται κοντά στη φλούδα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Τις λιώνουμε στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Ρίχνουμε το Flora σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το Flora. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Tips·Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μισές γλυκοπατάτες με λευκές ελληνικές γλυκοπατάτες που είναι πιο νόστιμες.·Μπορείτε να προσθέσετε στον πουρέ 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή ή ντιζόν.