Follow us

Πουρές γλυκοπατάτας (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Πουρές γλυκοπατάτας (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Υλικά

Υλικά για 4-6 άτομα

(Προετοιμασία:15’ - Μαγείρεμα: 45΄)

10 γλυκοπατάτες πορτοκαλί

3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο ή εβαπορέ (χλιαρό) 

80 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό.

Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας τυχόν ίνες που βρίσκονται κοντά στη φλούδα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Τις λιώνουμε στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Ρίχνουμε το Flora σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το Flora. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Tips·Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μισές γλυκοπατάτες με λευκές ελληνικές γλυκοπατάτες που είναι πιο νόστιμες.·Μπορείτε να προσθέσετε στον πουρέ 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή ή ντιζόν.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.