banner
banner
banner

Πουρές γλυκοπατάτας με κανέλα

Συνταγή

Πουρές γλυκοπατάτας με κανέλα
υλικά

250 γρ. γλυκοπατάτες
150 ml κρέμα γάλακτος
2 ξύλα κανέλας
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κομμάτι τζίντζερ μήκους 2 εκ., καθαρισμένο 
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, λευκό πιπέρι 

banner
παρασκευή

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με τα μπαχαρικά (γλυκάνισο, κανέλα), τα ζεσταίνουμε καλά και βγάζουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα 30'-40', ώστε να πάρει η κρέμα τα αρώματα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με το φύλλο δάφνης, το μισό κομμάτι από το τζίντζερ και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Αφαιρούμε το τζίντζερ και πολτοποιούμε τις γλυκοπατάτες στο μύλο των λαχανικών ή με το πρες πουρέ. Αφαιρούμε τα λαχανικά από την κρέμα και την προσθέτουμε στον πουρέ. Τρίβουμε μέσα όσο τζίντζερ θέλουμε από το υπόλοιπο κομμάτι καο προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό με πιάτα κηνυγιού, ψητά κρέατα, γουρουνόπουλο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος