banner
banner
banner

Πουρές από σελινόριζα, ρέβες και χορσράντις

Συνταγή

Πουρές από σελινόριζα, ρέβες και χορσράντις
Υλικά

3 σελινόριζες γύρω στα 1.500 γρ.
450 γρ. ρέβες
150 ml sour cream (ή κρέμα γάλακτος)
100 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. χορσράντις τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις 2 σελινόριζες και τις ρέβες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε σε λίγο καλά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά και περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Προσθέτουμε τη sour cream (ή την κρέμα γάλακτος), το βούτυρο, το χορσράντις και λίγο-λίγο το γάλα (ίσως να μην χρειασθεί όλο), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Λιαίνουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την εξωτερική φλούδα από την άλλη σελινόριζα -δεν αφαιρούμε τη φλούδα-, και την κόβουμε σε μέτριες, οριζόντιες φέτες. Τις ραντίζουμε ελαφρά με λεμόνι και σερβίρουμε τον πουρέ σε κάθε φέτα.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος