banner
banner
banner

Πουγκιά με μπρεζάολα, ρόκα, κουκουνάρι και παρμεζάνα

Συνταγή

Πουγκιά με μπρεζάολα, ρόκα, κουκουνάρι και παρμεζάνα
Υλικά (για 1 πουγκί):

1 λεπτή φέτα μπρεζάολα
1 κ.γ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ρόκα πλυμένη στεγνωμένη και χοντροκομμένη
1 κ.σ. φλούδες παρμεζάνας
1 κ.σ. κρέμα από ξύδι βαλσαμικό
2 κλωνάρια σχοινόπρασο ή 1 φύλλο πράσινο από φρέσκο κρεμμυδάκι

banner
Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην αρπάξει. Ζεματίζουμε το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε σε μπολ τη ρόκα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και την κρέμα από το βαλσαμικό ξύδι. Βάζουμε στο τραπέζι μια φέτα μπρεζάολα και τη γέμιση επάνω. Σχηματίζουμε ένα πουγκί και δένουμε με το σχοινόπρασο ή το φύλλο από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Πολλαπλασιάζουμε τις αναλογίες, ανάλογα με το πόσα πουγκιά θέλουμε να φτιάξουμε.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος