Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας κατεψυγμένοΥλικά
250 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό χωρίς την πέτσα
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. αμύγδαλα λευκά
3 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.
Κόβουμε τα αμύγδαλα καθέτως στα δύο.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 –7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δυόσμο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε 4 φύλλα από τη συσκευασία.
Αλείφουμε το ένα με ελαιόλαδο και βάζουμε το άλλο από πάνω.
Επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα 2 φύλλα.
Κόβουμε το κάθε διπλό φύλλο που έχουμε φτιάξει σε 6 ίσα κομμάτια –θα έχουμε 12 κομμάτια.
Βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού λίγη γέμιση και το κλείνουμε σαν πουγγάκι, στρίβοντας τις 4 γωνίες για να κλειστεί καλά μέσα η γέμιση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζουμε τα πουγκάκια.
Ψήνουμε 15 λεπτά.
Σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα.
Α.Τ.