banner
banner

Πολίτικος μουσακάς με κολοκυθάκι

Συνταγή

Πολίτικος μουσακάς με κολοκυθάκι
Υλικά

1 κιλό πράσινα κολοκύθια (μέτρια)
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κολοκύθια, τα κόβετε λοξά σε χοντρές ροδέλες. Ροδίζετε ελαφρά το κρεμμύδι με λάδι και μετά τον κιμά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τον δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζανάκι καυτό νερό. Ψήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μείνει λίγη σάλτσα. Προαιρετικά, σερβίρεται με γιαούρτι και κόκκινο πιπέρι.
Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κολοκυθάκια με μελιτζάνες.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Σούλας Μπόζη΄"η πολίτικη κουζίνα των τεσσάρων εποχών", εκδόσεις Πατάκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος