banner
banner
banner

Πολέντα με παρμεζάνα και ντομάτα στον φούρνο

Συνταγή

Πολέντα με παρμεζάνα και ντομάτα στον φούρνο
Υλικά

1 φλ. καλαμποκάλευρο για πολέντα *
1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
4 φλ. νερό
1 φλ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
10 μικρές ντομάτες κομμένες στα δύο και ξεσποριασμένες
Λίγα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 24 Χ24 εκ.. Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε δυνατά και σταθερά με ξύλινη κουτάλα για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αν χρησιμοποιήσουμε πολέντα στιγμής, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καλαμπόκι και το 1 φλ. παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε την πολέντα στο ταψάκι. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ½ φλ. παρμεζάνα. Τακτοποιούμε κάθε μισό ντομάτας σε ίσα διαστήματα στην επιφάνεια της πολέντας, γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανο κάθε φέτα ντομάτας και ψήνουμε για άλλα 5 -7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.  Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πολέντα να μείνει 5 λεπτά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
*Υπάρχει και πολέντα στιγμής που δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά για να γίνει.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος