Follow us

Πολέντα με παρμεζάνα και ντομάτα στον φούρνο

Πολέντα με παρμεζάνα και ντομάτα στον φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 φλ. καλαμποκάλευρο για πολέντα *

1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο

4 φλ. νερό

1 φλ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο

1 ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

10 μικρές ντομάτες κομμένες στα δύο και ξεσποριασμένες

Λίγα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι 24 Χ24 εκ..

Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε δυνατά και σταθερά με ξύλινη κουτάλα για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας.

Αν χρησιμοποιήσουμε πολέντα στιγμής, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καλαμπόκι και το 1 φλ.

παρμεζάνα.

Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε την πολέντα στο ταψάκι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ½ φλ.

παρμεζάνα.

Τακτοποιούμε κάθε μισό ντομάτας σε ίσα διαστήματα στην επιφάνεια της πολέντας, γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανο κάθε φέτα ντομάτας και ψήνουμε για άλλα 5 -7 λεπτά, μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πολέντα να μείνει 5 λεπτά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

*Υπάρχει και πολέντα στιγμής που δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά για να γίνει.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.