Follow us

Πλιγούρι σαλάτα με ψητά λαχανικά

Πλιγούρι σαλάτα με ψητά λαχανικά

Υλικά

Υλικά

1 φλ. πλιγούρι

1 φλ. βραστό  νερό

2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε φέτες  πάχους 5 χιλ.

4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες πάχους 5 χιλ.

15 ντοματίνια κομμένα κατά μήκος στα δύο

2 πράσινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

½ φλ. αρωματικά βότανα (ξερά ή φρέσκα) ρίγανη, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, λουΐζα, κλπ

½ φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος  

⅓  + ½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με το βραστό νερό.

Το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει τρυφερό, περίπου 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές καθέτως σε τέσσερα κομμάτια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βάζουμε τα λαχανικά σε λεκάνη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ⅓ φλ.

ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά.

Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε γύρω στα 10 λεπτά ανακατεύοντας 1 -2 φορές με ξύλινη λαβίδα.

Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για 5-6 λεπτά.

Βάζουμε το πλιγούρι σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα, τον μαϊντανό, το ½ φλ.

ελαιόλαδο, αλάτι και το μπούκοβο.

Ανακατεύουμε και τακτοποιούμε επάνω τα ψημένα λαχανικά.

Περιχύνουμε με το ζουμί που έχει συγκεντρωθεί στο ταψί και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.