Υλικά
1 κ. πλατάρια κοτόπουλουΥλικά
500 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
400 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. σπανάκι
1 κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα πλατάρια.
Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά να βγάλει το μπέικον το λίπος του.
Βγάζουμε το μπέικον και το σκόρδο από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα πλατάρια.
Τα γυρίζουμε από όλες τις μεριές να κοκκινίσουν.
Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον με το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε λίγο νερό να φθάνει μέχρι τα μισά των πλαταριών, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Σιγοβράζουμε 30 λεπτά να μαλακώσει το κρέας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο, κουνάμε την κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε 5 λεπτά να πήξει λίγο η σάλτσα και τραβάμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και σουρώνουμε.
Τα μοιράζουμε στα πιάτα.
Σκεπάζουμε με τα πλατάρια και τη σάλτσα τους και σερβίρουμε δίπλα τριμμένο τυρί.
Α.Τ.