Follow us

Pizza bianca: πίτσα χωρίς ντομάτα

Pizza bianca: πίτσα χωρίς ντομάτα

Η σάλτσα ντομάτα και το τυρί θεωρούνται τα βασικά και απαραίτητα συστατικά για μια ορεκτική πίτσα. Από εκεί και πέρα, όλες οι άλλες γαρνιτούρες εξαρτώνται από την όρεξη, τη φαντασία, και, εφόσον τη φτιάχνουμε στο σπίτι, τα βρισκούμενα στο ψυγείο και στα ντουλάπια. Εκτός όμως από τη mainstream πίτσα με τη σάλτσα ντομάτα υπάρχει και μια άλλη πίτσα, χωρίς τη συνήθη κόκκινη (rossa στα ιταλικά) συνοδεία της. Λέγεται pizza bianca – bianca σημαίνει άσπρη, λευκή, στα ιταλικά, και είναι μια πίτσα χωρίς σάλτσα ντομάτα αλλά μόνο με τυρί και γαρνιτούρες, ενώ κάποιες φορές, η pizza bianca είναι απλώς σκέτη ζύμη πίτσας, κάτι σαν τη φοκάτσια, αλειμένη με ελαιόλαδο πασπαλισμένη μόνο με χοντρό αλάτι και ψημένη όμορφα στο φούρνο (και ίσως διπλωμένη στα δύο σαν σάντουϊτς με διάφορα μέσα). Οι συνταγές που δίνουμε εδώ, είναι για pizza bianca με γαρνιτούρες συνηθισμένες ή πιο ασυνήθιστες, πάντα με τυρί που λιώνοντας «ενώνει» τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς ντομάτα που δεν θα μας λείψει (αφού τη βρίσκουμε όλο το καλοκαίρι σε ένα σωρό ελληνικά φαγητά –από τη χωριάτικη μέχρι τα λαδερά) και ίσως, σαν μια πιο εύκολη εκδοχή πίτσας, αφού δεν χρειάζεται να ετοιμαστεί η σάλτσα ντομάτα.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;