Υλικά
1 πίτα για σουβλάκι ολικής αλέσεως Υλικά (για 1 ατομική πίτσα)
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας*
1 κ.γ. horseradish (όχι ανακατεμένο με μαγιονέζα)
½ μέτρια ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
1 κ.γ. σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες ή κοτσάνι από σέλινο κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γ. μπράντι
6 μέτριες γαρίδες
2 κ.σ. μοτσαρέλα ή κασέρι τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη
λίγες ελιές για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις γαρίδες: τις καθαρίζουμε, τις βράζουμε με αλάτι για 1 λεπτό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτα με το horseradish και το μπράντι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και αν μας φαίνεται η σάλτσα πολύ όξινη, προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη.
Στρώνουμε με λαδόκολλα τη σχάρα, ψήνουμε τις πίτες για 2 λεπτά στο γκριλ, τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για 2 λεπτά και από την άλλη μεριά. Τις αλείφουμε με τη σάλτσα, σπορπάμε επάνω το σέλερι ή το σέλινο και καλύπτουμε με 2 φέτες ντομάτας.
Τοποθετούμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
*Μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμη απλή σάλτσα ναπολιτάνα ή μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τη σάλτσα με τη συνταγή που δημοσιεύεται εδώ.
Α.Τ.