banner
banner
banner

Πίτσα με πεπόνι, προσούτο και κασέρι

Συνταγή

Πίτσα με πεπόνι, προσούτο και κασέρι
Υλικά

1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώ  
½  μικρό στρογγυλό πεπόνι (π.χ. Κρήτης)
12 φέτες  προσούτο
250 γρ. κασέρι
1 φλ. φύλλα φρέσκιας μέντας
1 ½ φλ. παρμεζάνα σε φλούδες
1 κ.σ. ροζ πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε την πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αν αγοράσουμε έτοιμη ή φτιάχνουμε τη δική μας και την ψήνουμε. Ξεφλουδίζουμε το πεπόνι, βγάζουμε τους σπόρους, το κόβουμε σε κάθετες φέτες πάχους μισού εκ. και το αφήνουμε να στραγγίσει με το κοίλο μέρος προς τα κάτω. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα μέντας.  Κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φέτες πάχους 3 χιλ. Προθερμαίνουμε το γκριλ  στους 160ο C.  Αλείφουμε ελαφρά τη βάση της πίτσας με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το κασέρι και αραδιάζουμε ακτινωτά τις φέτες του πεπονιού. Βάζουμε ανάμεσα τις φέτες του προσούτο ζαρωμένες. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το ροζ πιπέρι. Ψήνουμε γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να «αρπάξουν» ελάχιστα οι άκρες τις ζύμης. Στολίζουμε όπως είναι καυτό το τυρί με τα φύλλα μέντας και σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος