Υλικά
1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώ Υλικά
½ μικρό στρογγυλό πεπόνι (π.χ. Κρήτης)
12 φέτες προσούτο
250 γρ. κασέρι
1 φλ. φύλλα φρέσκιας μέντας
1 ½ φλ. παρμεζάνα σε φλούδες
1 κ.σ. ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε την πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αν αγοράσουμε έτοιμη ή φτιάχνουμε τη δική μας και την ψήνουμε.
Ξεφλουδίζουμε το πεπόνι, βγάζουμε τους σπόρους, το κόβουμε σε κάθετες φέτες πάχους μισού εκ.
και το αφήνουμε να στραγγίσει με το κοίλο μέρος προς τα κάτω.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα μέντας. Κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φέτες πάχους 3 χιλ.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 160ο C. Αλείφουμε ελαφρά τη βάση της πίτσας με ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με το κασέρι και αραδιάζουμε ακτινωτά τις φέτες του πεπονιού.
Βάζουμε ανάμεσα τις φέτες του προσούτο ζαρωμένες.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το ροζ πιπέρι.
Ψήνουμε γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να «αρπάξουν» ελάχιστα οι άκρες τις ζύμης. Στολίζουμε όπως είναι καυτό το τυρί με τα φύλλα μέντας και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.