banner
banner
banner

Πίτσα με μήλα, καραμελωμένα κρεμμύδια και φουντούκια

Συνταγή

Πίτσα με μήλα, καραμελωμένα κρεμμύδια και φουντούκια
Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2–3 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο χωρίς το σκληρό πυρήνα και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. maple syrup ή μέλι
1 μεγάλη έτοιμη βάση για πίτσα
1 φλ. τυρί τριμμένο τσένταρ ή πικάντικη γραβιέρα
2 κ.σ. φουντούκια ελαφρά καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
1 γερή πρέζα ξερό θυμάρι ή λεμονοθύμαρο
Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα τουλάχιστον για 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι ή το maple syrup, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι ή το λεμονοθύμαρο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μπολ. Καθαρίζουμε το τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και τακτοποιούμε προσεκτικά τις φέτες του μήλου. Σιγομαγειρεύουμε γυρίζοντας τις φέτες με λαβίδα μέχρι να μαλακώσουν. Καλύπτουμε τη βάση της πίτσας με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, σκεπάζουμε με το τυρί, αραδιάζουμε τα μήλα συμμετρικά και σκορπίζουμε ανάμεσα τα φουντούκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκρίλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος