banner
banner

Πίτσα με μελιτζάνες και γαρίδες

Συνταγή

Πίτσα με μελιτζάνες και γαρίδες
Υλικά

Ανάμεικτη ζύμη
700 γρ. μακρουλές μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό γαρίδες
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. αποξηραμένα ντοματίνια σε λάδι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

banner
Προετοιμασία

Απλώστε τη ζύμη της πίτσας σ’ένα καλάλαδωμένο ταψί.
Κόψτε 2 μελιτζάνες σε πολύ λεπτές φέτες και σκεπάστε μ’αυτές εντελώς τη ζύμη. Βάλτε τη στον φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά στους 220°C.
Ενώ η πίτσα ψήνεται, κόψτε τις άλλες μελιτζάνες σε μακρόστενα μπαστουνάκια. Βάλτε στη φωτιά ένα τηγάνι με μια αξεφλούδιστη σκελίδα σκόρδο, την πιπερίτσα και μια κουταλιά λάδι και ψήστε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά. Αρτύστε με λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πλύνετε τις γαρίδες και σοτάρετέ τες σ’ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και μια αξεφλούδιστη σκελίδα σκόρδο.
Οι γαρίδες θα βγάλουν λίγο νερό, που σε λίγο θα εξατμιστεί. Μόλις στεγνώσει, προσθέστε το λευκό κρασί, πασπαλίστε με λίγο πιπέρι και αφήστε να ψηθούν άλλα
5 λεπτά. Ξεφλουδίστε τις μισές γαρίδες και αφήστε τις άλλες ολόκληρες.
Πάνω στην πίτσα που έχετε μόλις βγάλει από τον φούρνο, σκορπίστε πρώτα τις τσιγαρισμένες μελιτζάνες, μετά τις γαρίδες και, τέλος, μερικά ντοματίνια σε λάδι. Γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Gabriele Bonci "Η καλύτερη πίτσα του κόσμου", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και η ανάμεικτη ζύμη αναλύεται διεξοδικά εκεί.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος