banner
banner
banner

“Πίτσα” με αγγιναράκια, σπαράγγια, πράσα και σάλτσα με σαφράν

Συνταγή

“Πίτσα” με αγγιναράκια, σπαράγγια, πράσα και σάλτσα με σαφράν
Υλικά

1 έτοιμο χωριάτικο φύλλο
10 αγγιναράκια κονσέρβας
10 σπαράγγια πράσινα
10 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
1 φλ.λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
½  κ.γ. κόκκοι πιπέρι
½ κ.γ. κόκκοι κόλιανδρο
Για τη σάλτσα:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
500 ml γάλα
1 γερή πρέζα σαφράν
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε το σαφράν σε 1 κ.σ. καυτό νερό. Στραγγίζουμε τα αγκιναράκια. Καθαρίζουμε και βράζουμε τα σπαράγγια για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε Βάζουμε το κρασί, τις 2 κ.σ. βούτυρο, 1 πρέζα αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού και του κόλιανδρου δεμένους σε τουλπάνι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και αχνίζουμε τα πράσα σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το βούτυρό τους. Πετάμε το τουλπάνι με το πιπέρι και τον κόλιανδρο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αβγοδάρτη για  2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να πήξει αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σαφράν με το νερό του, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε το φύλλο της ζύμης σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τη “γυρίζουμε” γύρω-γύρω να σχηματίσουμε  κόθρο. Την ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 160οC.  Απλώνουμε τη σάλτσα. Τοποθετούμε σε ωραίο σχέδιο τα αγγιναράκια, τα σπαράγγια και τα πράσα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε. Είναι πολύ ωραία χλιαρή.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος