Follow us

Πίτσα λευκή με σπανάκι, σταφίδες και αμύγδαλα

Πίτσα λευκή με σπανάκι, σταφίδες και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώ

¾  κ. σπανάκι

1 φλ. αμύγδαλα λευκά σε φετάκια

½ φλ. μαύρες σταφίδες

¾ φλ.  ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 ½ φλ. παρμεζάνα σε λεπτές φλούδες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε την πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αν αγοράσουμε έτοιμη ή φτιάχνουμε τη δική μας και την ψήνουμε.

Πλένουμε τις σταφίδες και τις μουσκεύουμε για μια ώρα σε λίγο χλιαρό νερό να φουσκώσουν.

Τις στραγγίζουμε.

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρουν απαλό καστανό χρώμα, προσέχοντας να μην καούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε όπως είναι σε κατσαρόλα να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε μέχρι να φύγουν ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε πάλι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 160ο C.

Βάζουμε την έτοιμη βάση σε ταψί και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε στην επιφάνεια το σπανάκι με τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού και από πάνω σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες παρμεζάνας.

Ψήνουμε γύρω στα 7 -8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να «αρπάξουν» ελάχιστα οι άκρες τις ζύμης.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.