Follow us

Πίτσα λευκή με μελιτζάνες, γκοργκοντζόλα και λιαστές ντομάτες

Πίτσα λευκή με μελιτζάνες, γκοργκοντζόλα και λιαστές ντομάτες

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσας ή φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώ

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα

250 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

1 ½  φλ. ντομάτες λιαστές σε ελαιόλαδο

10-12 κλαράκια ρόκα  πλυμένη και στεγνωμένη

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε την πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αν αγοράσουμε έτοιμη ή φτιάχνουμε τη δική μας και την ψήνουμε.

Καθαρίζουμε ριγωτά τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε φέτες πάχους 3 -4 χιλ.

και τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για μισή ώρα να ξεπικρίσουν.

Σφίγγουμε τις φέτες με τις παλάμες μας να βγάλουν τα υγρά τους και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν ελαφρά.

Τις αφήνουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να βγάλουν το περισσό λάδι. Θρυμματίζουμε με το πιρούνι την γκοργκοντζόλα.

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες, κρατάμε το λάδι και τις ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε τη ρόκα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 160ο C.

Βάζουμε την έτοιμη βάση σε ταψί και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Αραδιάζουμε τις φέτες της μελιτζάνας, πασπαλίζουμε με τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη, ραντίζουμε με 2 -3 κ.σ από το ελαιόλαδο που κρατήσαμε από τις λιαστές ντομάτες και γαρνίρουμε με την γκοργκοντζόλα.

Ψήνουμε γύρω στα 7 -8 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να «αρπάξουν» ελάχιστα οι άκρες τις ζύμης. Γαρνίρουμε με τη ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.