banner
banner

Πίτες και τάρτες με θαλασσινά

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Πίτες και τάρτες με θαλασσινά

Οι πίτες, οι τάρτες και γενικά τα ζυμαροειδή και τα ψωμοειδή μονοπωλούνται σχεδόν από τα κρεατικά, τα λαχανικά και τα τυριά. Πόσο συχνά, δηλαδή, λέμε “σήμερα θα φτιάξω με πίτα με μπακαλιάρο” ή πόσο συχνά λέμε “επιθύμησα μια ταρτούλα με τόνο”…
Τα ψαρικά και τα θαλασσινά τα έχουμε "περί πολλού” ως ψητά ή τηγανητά, άντε και στον ατμό, αν μιλάμε για μύδια, γεμιστά όταν πρόκειται για καλαμαράκια ή τίποτα σουπιές με σπανάκι στο τσακίρ κέφι. Δικαίως ή αδίκως, δεν θα το κουβεντιάσουμε εδώ το τι βάζουμε στο τσουκάλι. Είναι θέμα μακράς συνήθειας. Όμως, στο όνομα μιας κατ΄επίφαση Σαρακοστής, σας προξενεύουμε ψάρια και θαλασσινά φτιαγμένα σαν πίτες και τάρτες και ακόμα σαν γέμιση σε τάκος (tacos) ή επάνω σε molletes, ένα είδος ανοιχτού σάντουϊτς από την Ισπανία ή το Μεξικό.
 Όλες οι συνταγές γίνονται και με έτοιμη ζύμη, τα ψαρικά ή τα θαλασσινά μπορούν να είναι και κατεψυγμένα, σε όλες τις συνταγές υπάρχουν και λαχανικά. Μου φαίνεται καλή ιδέα για να φάνε “σαν Σαρακοστή” αρκετά άτομα, ελαφρά και νόστιμα, με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Updated: 29/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/03/18

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος