Follow us

Πίτες και τάρτες με θαλασσινά

Πίτες και τάρτες με θαλασσινά

Οι πίτες, οι τάρτες και γενικά τα ζυμαροειδή και τα ψωμοειδή μονοπωλούνται σχεδόν από τα κρεατικά, τα λαχανικά και τα τυριά. Πόσο συχνά, δηλαδή, λέμε “σήμερα θα φτιάξω με πίτα με μπακαλιάρο” ή πόσο συχνά λέμε “επιθύμησα μια ταρτούλα με τόνο”…
Τα ψαρικά και τα θαλασσινά τα έχουμε "περί πολλού” ως ψητά ή τηγανητά, άντε και στον ατμό, αν μιλάμε για μύδια, γεμιστά όταν πρόκειται για καλαμαράκια ή τίποτα σουπιές με σπανάκι στο τσακίρ κέφι. Δικαίως ή αδίκως, δεν θα το κουβεντιάσουμε εδώ το τι βάζουμε στο τσουκάλι. Είναι θέμα μακράς συνήθειας. Όμως, στο όνομα μιας κατ΄επίφαση Σαρακοστής, σας προξενεύουμε ψάρια και θαλασσινά φτιαγμένα σαν πίτες και τάρτες και ακόμα σαν γέμιση σε τάκος (tacos) ή επάνω σε molletes, ένα είδος ανοιχτού σάντουϊτς από την Ισπανία ή το Μεξικό.
Όλες οι συνταγές γίνονται και με έτοιμη ζύμη, τα ψαρικά ή τα θαλασσινά μπορούν να είναι και κατεψυγμένα, σε όλες τις συνταγές υπάρχουν και λαχανικά. Μου φαίνεται καλή ιδέα για να φάνε “σαν Σαρακοστή” αρκετά άτομα, ελαφρά και νόστιμα, με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Updated: 29/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/03/18

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…