banner
banner
banner

Πιταρούδια με ρεβύθια και κολοκάσι

Συνταγή

Πιταρούδια με ρεβύθια και κολοκάσι
Υλικά

250 γρ. ρεβύθια
125 γρ. κολοκάσια
250 γρ. πατάτες
1 φλ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
¾ φλ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξερή μαντζουράνα
1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τον πουρέ από κολοκάσια
200 γρ. κολοκάσια
100 ml γάλα ή νερό
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο για γαρνιτούρα

banner

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς και το πρωί τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ. Καθαρίζουμε και βράζουμε μαζί τις πατάτες και τα κολοκάσια. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια, τις πατάτες, τα κολοκάσια σε μπολ μαζί με τα αρωματικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα πλαταίνουμε λίγο πιέζοντας με την παλάμη μας και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας. Φτιάχνουμε τον πουρέ από κολοκάσια: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και περνάμε από το μπλέντερ. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε στη βάση του πιάτου μια στρώση πουρέ από κολοκάσια και τοποθετούμε επάνω 4-5 πιταρούδια. Γαρνίρουμε με τον φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Παράγκα" στη Ρόδο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος