banner
banner
banner

"Πίτα" στο τηγάνι με μπέικον και τυρί

Συνταγή

"Πίτα" στο τηγάνι με μπέικον και τυρί
Υλικά

250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. αλεύρι 
250 ml νερό  
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½  φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο 
2 φλ. πατάτες σε μικρούς κύβους
2  φλ. ξερό κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκα ή ξερά αρωματικά βότανα (μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κλπ)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι και νερό να φθάνει ένα δάχτυλο πάνω από το λαχανικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά,Ψ μέχρι να το πιουν και να μαλακώσουν τελείως. Τα βγάζουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό να γίνει ένα πυκνός χυλός. Τσιγαρίζουμε το μπέικον στο τηγάνι και μόλις βγάλει όλο το λίπος του, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τον χυλό, ανακατεύουμε να ενωθεί με το μπέικον και αφήνουμε το μείγμα να ψηθεί σαν τηγανίτα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σηκώνοντας μιαν άκρη με ξύλινη σπάτουλα να δούμε αν έγινε από κάτω. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια με το τυρί, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι ή μπούκοβο και καρυκεύουμε με το αρωματικό βότανο (ή μείγμα αρωματικών) που μας αρέσει, φρέσκο ή ξερό (μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κλπ). Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην τηγανίτα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος